Woelwater Arnhem

Woelwater Arnhem

AudioHaven is gevestigd in een van de oude klaslokalen op Woelwater. Het schip dat permanent aangemeerd ligt aan de Nieuwe Havenweg 14 te Arnhem draagt de naam Woelwater. Het schip is in 1879 gebouwd in Kinderdijk en heeft waarschijnlijk als veerpond op zoutwater gefunctioneerd. Toen schepen in de jaren 50 moesten worden geregistreerd moest ook Woelwater eraan geloven. Het schip werd geregistreerd in Groningen met een 4 cijferig nummer, hiermee was het destijds een van de eerst geregistreerde schepen. In de jaren 80 is het schip in Arnhem terecht gekomen en na een aantal verschillende eigenaren te hebben gehad, uiteindelijk gekocht door de gemeente.

Waar het schip zijn leven begon als een veerpond is het daarna dienst gaan doen als school voor kinderen met een leerachterstand. Om het schip gereed te maken voor klaslokalen zijn er simpelweg 2 grote vierkanten blokken opgelast. De uitbereiding van het schip zorgde er wel voor dat de stabiliteit sterk verminderd werd. Van een oud leraar die les heeft gegeven op Woelwater hebben wij vernomen dat de kinderen goed verspreid moesten zitten over de boot om extreme instabiliteit te voorkomen.

Nadat de school Woelwater had verlaten heeft het een tijdje leeggestaan, in deze periode is het schip gezonken tot de bodem van de Rijn. Gelukkig hebben bergingswerkzaamheden ervoor gezorgd dat het schip weer boven kwam en dat er stabiliteit drijvers aan weerzijde van het schip bevestigd konden worden.

Woelwater heeft tot 2020 gefunctioneerd als houtwerkplaats en woonlocatie, waarna Fransen Technical services de ruimte is gaan gebruiken als elektro werkplaats. De eigenaar van Fransen Technical services is Jan Fransen. Jan is de oude werkgever van Olaf en zo is de connectie gelegd betreft een leegstaande ruimte op Woelwater. Een uitgelegen kans voor Danny en Olaf om een unieke locatie voor AudioHaven te creëren.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *