Olaf Groenendijk

Sommigen noemen het een virus, een uit de hand gelopen hobby of totale waanzin. Allemaal prima, maar zelf zie ik het vooral als liefhebberij. Die liefhebberij is bij mij serieus gaan leven rond mijn 14e. Toen mocht ik (tijdelijk te leen) een setje B&W Matrix 2 luidsprekers op mijn slaapkamer neerzetten. Hierbij kocht ik een Harman/Kardon versterker en begon ik te genieten van een muziekweergave op redelijk niveau.   

Een aantal jaren, versterkers en luidsprekers verder, werkte ik op een scheepswerf naast mijn opleiding werktuigbouwkunde. Tijdens het lassen en staalbewerking ontstonden daar ​ideeën om een eigen audiomeubel te ontwerpen en te maken. Dit leverde een aantal muurbeugels op die de muur helaas nooit haalden. Na diverse aanpassingen en verbeteringen maakte ik uiteindelijk wel dé audio muurbeugel die aan mijn eisen voldeed. Na deze beugel nogmaals kritisch met Danny te hebben herontworpen op basis van de dezelfde uitgangspunten, kunnen we deze nu met trots tonen aanbieden in onze winkel. Ook de platenbakken voor vinyl in onze luisterruimte zijn van eigen hand.     

Mijn passie voor muziek deel ik met Danny. We voetbalden ooit samen in een team en bleken veel raakvlakken te hebben, vooral op het gebied van audio en muzieksmaak. Tijdens onze luisteravonden riepen we vaak dat we deze passie breder moesten uitdragen naar medeliefhebbers. Daar bleef het dan alleen bij. Totdat op de scheepswerf een mooie ruimte op een naastgelegen schip vrijkwam. Nu waren we snel om. Dit was dé plek voor een luisterruimte waar we een goed samengesteld audio aanbod kunnen presenteren. De verbouwing in onze vrije weekenden duurde iets langer dan gepland. Nu die achter de rug is, zijn we klaar om liefhebbers van audio en vinyl te ontvangen en onze passie over te brengen.  

AudioHaven is een audiozaak waar we high-end apparatuur aanbieden maar vooral een plek waar we met die medeliefhebber kunnen genieten van de muziek.