Danny Kempinga

Vanaf mijn middelbare schoolleeftijd luister ik bewust naar muziek. Ik woonde destijds in Doetinchem en had op school altijd vrienden die een progressieve uitgesproken muzieksmaak hadden. Die brachten iets nieuws dat ik nog niet kende.  Wat een prikkelende periode was dit. Bands als the Cult, Prince en the Cure. Allemaal afspiegelingen van mijn vormende identiteit.

Eigenlijk is mijn zoektocht naar vernieuwende muziek daarna nooit weggegaan. Tijdens mijn opleiding fysiotherapie zat ik op kamers in Arnhem. Alle ruimte om mijn zoektocht voort te zetten. Van Gothic- en Dark waveparty’s tot de grungeperiode waarin bands als Nirvana en Soundgarden maar ook PJ Harvey opkwamen. Het liefst wil ik de muziek tastbaar in huis hebben. Mijn levensloop staat dan ook gesymboliseerd door cd’s en lp’s in de kast.

Ik ken Olaf vanuit mijn voetbalperiode bij VVO. We hadden veel gesprekstof over muziek. En dat is nooit weggegaan. Olaf heeft mij 3 jaar geleden geïnspireerd om me meer te gaan interesseren voor de kwaliteit van de weergave van muziek. Tegelijkertijd raakte ik verstrikt in het omvangrijke net dat Jazz heet.  En omdat jazz voor mij matcht met een buizenversterker en goede whisky , heb ik thuis een luisterkamer ingericht en heb ik met beperkte middelen een mooie tweedehands set samengesteld: een Dual 1219 platenspeler, een buizenversterker van DHT Rob en Diapason vloerstaanders.

Olaf en ik hielden regelmatig luisteravonden in Doetinchem of Velp. Tijdens deze avonden bleek dat onze gedeelde passie voor muziek en hifi groot is. Hoe mooi is het dan dat we samen AudioHaven zijn gestart in Arnhem waarbij we naast vinyl merken als Audio Note, Falcon en AVM mogen voeren.

Het is een mooi avontuur waarbij we onze gemeenschappelijke zoektocht steeds verder vorm kunnen gaan geven.  Een zoektocht waarbij de wereld oneindig groot lijkt, maar ons wel iedere dag laat beseffen hoe mooi het is dat door ons AudioHaven ontstaan is.