Superset 1

Superset 1

De komende tijd zullen we in onze blog 4 sets nauwkeuring samenstellen, welke we vervolgens een week lang opgesteld zullen laten staan in onze luisterruimte. De eerste set stond afgelopen week opgesteld en werd met veel enthousiasme beluisterd. We nemen de set eens onder de loep!

De AVM CS5.3 stond al 2 weken ongeopend bij AudioHaven te wachten tot deze eens uitgepakt zou worden. Helaas door tijdsgebrek bleef dit uit. Toen Danny de AVM had uitgepakt en opgestart had was het even een discussie welke luidspreker erop aangesloten zou moeten worden. Olaf was ervan overtuigd dat de Audio Note AN-E moest gaan spelen met de AVM omdat dit ook zo goed klonk op de AVM demo dagen die op 10 en 11 juni 2022 werden georganiseerd bij AudioHaven. Echter was Danny benieuwd naar de Combi AVM/ATC. Na de nodige discussie stond dan toch de ATC SCM19 op een stand klaar om aangesloten te worden, welke nog even 5 min moest wachten gezien de AVM nog een software update moest doorlopen. Een software update kan de spanning blijkbaar behoorlijk op laten lopen wanneer het nummer ‘’Comfortably Numb 2022’’ al klaar staat om afgespeeld te worden. Roger Waters heeft met zijn Lockdown sessions weer een prachtig album afgeleverd vol met interessante referentiemuziek. De software update is gereed en de buisjes uit de voortrap van de AVM zijn opgewarmd,  het nummer van de voormalig frontman van Pink Floyd wordt gestart. Daarna heeft Olaf niet meer gesproken over de AN-E’s……

De set speelt koud uit de doos en zonder veel aandacht te hebben gestoken in plaatsing van de ATC’s al zeer overtuigend. Wat een muzikale makkelijk spelende combinatie is dit! Eindelijk horen we weer de ATC SCM19 zoals we hem bij Helios in Haarlem  hebben geluisterd. Een forse monitor die door de juiste, zwaar gecontroleerde, aansturing zich gedraagt als een volwaardige overtuigende vloerstaander.

Na wat schuiven met de ATC SCM19 krijgen we nog meer breedte in het geluidsbeeld wat de beleving nog aantrekkelijker maakt. De Furutech kabels die we gebruiken geven, zoals we van ze gewend zijn, totaal geen kleuring mee waar de AVM en ATC’s ook al behoorlijk neutraal zijn. Je zou zeggen dat het hiermee een beetje een saaie boel kan worden, maar het tegendeel is oprecht waar. Deze combi resulteert in een uiterst snelle, accurate en gelaagde weergave. Niets wordt verdrongen of slaat dicht, ook niet bij complexe zware muziekstukken.

Na een week luisteren overwegen we of we de set niet 2 weken moeten laten staan omdat we het eigenlijk nog te goed vinden om het weer af te breken. Toch besluiten we om ons te focussen op het samenstellen van de 2e superset. Ook dit kan weer voor mooie verassingen zorgen. Daarover later meer.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het beluisteren van de hierboven set dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen om eens een luisterafspraak in te plannen. 

Gebruikte componenten:

AVM CS 5.3

ATC SCM19

Furutech FS-α36


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *