Matt Andersen Lantarenvenster Rotterdam 4-11-2022

Matt Andersen live in Lantarenvenster Rotterdam 4-11-2022

 

Het was een avond om naar uit te kijken. Matt Andersen Live in de Lantarenvenster.

Ik heb Matt zelf al een paar keer live mogen zien en heb tegen Olaf meerdere keren op zitten scheppen wat deze rasmuzikant een z’n eentje neer weet te zetten. Alle reden dus om hier eens samen heen te gaan.

Na in de volgepakte zaal eerst een goede plek centraal van en dichtbij het podium veiliggesteld te hebben, komt Matt Andersen op. Hij gaat zitten op de stoel en plugt zijn gitaar in terwijl hij de zaal ietwat timide welkom heet.

Als Matt Andersen gitaar begint te spelen zien we de andere kant van hem. Al snel vloeit de voor mij bekende bluessound weer over me heen. Vocaal begint Matt rustig, het geluid staat erg hard.

Twee nummers later zit de hele zaal al in de “Matt Andersen-flow”. Vol mooie anekdotes, droge humor en overvloed aan muzikaliteit windt hij de zaal om zijn vingers. Stevige vingers die al fingerpickend over de snaren gaan. Hij heeft er merkbaar zin in. Wat een energie! Maar ook vocaal is het ongekend wat deze man kan. Met zeer lage zanglijnen tot hoge krachtige soulvolle uithalen. Als je zo goed bent, kun je je zelfs permitteren om met deze zanglijnen op humorvolle wijze te spelen en deze extra lang en uitdagend aan te houden.

De wisselwerking met de zaal bouwt zich gedurende het concert steeds verder op.  Helemaal als hij gedurende het concert  4 keer een snaar moet vervangen en dan maar begint te ouwehoeren tijdens het vervangen van de snaar. Geen rodie, geen extra gitaar. Allen Matt Andersen en het publiek. Het publiek dat door Matt Andersen meegenomen wordt in een mooie, bijzondere mooie avond waarbij de energie tussen artiest en de zaal voelbaar intenser wordt en eindigt in één symbiotische muzikale beleving.  Heel bijzonder.

Ik heb Olaf niet meer gevraagd wat hij van dit concert vond. Zijn verbouwereerde verbaasde gezicht direct na het concert zei genoeg.

Danny


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *