Falcon LS3/5A

Falcon Acoustics LS3/5a

Basis voor langdurige muzikale betrokkenheid

Een enthousiaste  klant stuurde ons na een  luistermiddag op onze boot in Arnhem een aantal reviews van de Falcon LS3/5A die hij bij ons had beluisterd.  Dit was aanleiding om zelf ook onze ervaringen te delen over deze kleine cult luidspreker. Niet omdat we, het overigens bijzondere, verhaal van de Falcons willen vertellen, maar omdat we onze keuze en onze overtuiging voor deze cult-luidspreker in ons aanbod graag willen delen.

Deze luidspreker springt er uit

Bij het opstarten van  AudioHaven hebben we veel nagedacht over ons aanbod van luidsprekers.  Veel merken passeerden  de revue. Echter was er 1 luidspreker waar we het meteen over eens waren: de LS3/5a van Falcon Acoustics.

Deze Falcon staat ook bij Danny in zijn privé-luisterruimte opgesteld waar we  al vele mooie luisteravonden hebben gehad. Ook in de luisterruimte op de boot laten we  de LS3/5a vaak spelen. We spelen de Falcon dan zowel op de AVM-  als op de Audio Note lijn. En steeds opnieuw raakt het geluid ons en gaan we ongemerkt  net even actiever op de bank zitten. De prachtig afgewerkte kast staat in onze luisterkamer bovenop een setje SS-6 Solidsteel stands. Een lekkere retro match die nergens misstaat. Deze combi excelleert in eenvoud.

Klanten komen speciaal voor de Falcon

Ook klanten die bij AudioHaven langskomen, hebben deze ervaring. Nu rest de vraag: Wat maakt het dat deze kleine monitors dit losmaakt bij audioliefhebbers? Hier hebben we veel over gesproken. Met elkaar en met de klanten. En iedereen beaamt dat de urgentie waarmee de Falcons muziek, of beter gezegd,  de essentie van de muziek overbrengen, ongeëvenaard is. Je gaat actief luisteren omdat de Falcons dit van je vragen. Logisch ook als muziek zo puur en vol emotie weergegeven wordt! Door de kleine simplistische kast wordt de luisteraar vaak verrast als ze niet precies weten waar ze naar luisteren. Zo klein als de kast is, zo groot is het 3d geluidsbeeld wat ze kunnen neerzetten. Dat holografische geluidsbeeld in combinatie met de klankzuiverheid maakt het een uitzonderlijke beleving om naar deze kleine kastjes te luisteren. Zeker, de Falcon LS3/5a heeft met een frequentiebereik van 70Hz-20 kHz zijn beperkingen. Met bombastische rockmuziek komt hij niet in zijn kracht. Maar wie houdt van jazz, americana, klassiek of (vocale) wereldmuziek, vindt in de Falcons een basis voor een zeer lange muzikale vriendschap.

Een terechte cultstatus

De Falcons hebben een rendement van 83dB. Desondanks zijn ze makkelijk aan te sturen. De combinatie met een solid state versterker als de AVM is bijzonder goed. De Falcon gaat uitstekend op de snelheid en precisie van deze versterkers. Zelf vinden we de combinatie met een buizenversterker van Audio Note van een bijzondere klasse. De Audio Note Cobra i.c.m. de Falcon brengt een weergave met lef en emotie. Een Audio Note Oto brengt meer verfijning en behoudt de emotie en muzikaliteit zoals we dat gewend zijn van de Audio Note versterkers.

Vaak is cult gebaseerd op een mythe, maar in het geval van de Falcon LS3/5a is de cultstatus volledig terecht.

Bent je benieuwd hoe je eigen versterker klinkt op de Falcon’s? Plan bij ons een luisterafspraak in en breng je versterker mee. Dan kun je eens rustig luisteren welke prachtige combinaties er nog meer gemaakt kunnen worden met de Falcon LS35a.

Benieuwd welke reviews ons aanspoorde om ook onze ervaring met de Falcons te delen?

Check de onderstaande links naar de prachtige reviews van de Falcons waar ook de geschiedenis van het ontstaan wordt beschreven.

Link 1: https://www.stereophile.com/content/falcon-acoustics-ls35a-loudspeaker

Link 2: The Unofficial LS3/5A Support Site (g4dcv.co.uk)

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

3 reacties op “Falcon LS3/5A”

  1. Danny avatar
   Danny

   Dank je wel Rene! Jouw review is zeker een aanvulling! Ook enthousiast geraakt dus?

 1. Annet avatar
  Annet

  Prachtige monitors!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *